ALAN: Yiyecek-İçecek Hizmetleri
DAL: Aşçılık
ŞUBE SAYILARI:
9.Sınıf: |
1 |
10. Sınıf: |
1 |
11. Sınıf: |
1 |
12. Sınıf: |
1 |
TOPLAM |
4 |
ALANDAKİ MEVCUT ÖĞRENCİ SAYILARI: 84
ALANDAKİ MEVCUT ÖĞRETMEN SAYILARI: 2
LABRATUAR ATÖLYE DURUMU: Var
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.
İŞ İSTİHDAM İMKANI NELERDİR?: Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İMKÂNLARI:
ÖNLİSANS (2 YIL)
-Aşçılık
-Gıda Teknolojisi
-İkram Hizmetleri
-Kültürel Miras ve Turizm
-Otobüs Kaptanlığı
- Pastacılık ve Ekmekçilik
-Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri
-Turist Rehberliği
-Turizm Animasyon
-Turizm ve Otel İşletmeciliği
-Turizm ve Seyahat Hizmetleri
LİSANS (4 YIL)
-Gastronomi
-Gastronomi ve Mutfak Sanatları
-Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
-Turizm İşletmeciliği
-Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
-Turizm Rehberliği
-Turizm ve Otel İşletmeciliği
Adres:
General Doktor Tevfik Sağlam Caddesi No 151 Etlik / ANKARA
Telefon
05443214548